Εργοθεραπεία


Η Εργοθεραπεία είναι η επιστήμη που μας βοηθά να βελτιώσουμε τις κινητικές (λεπτές και αδρές), κινητικο-αισθητικές και επικοινωνιακές δεξιότητές μας, που είναι σημαντικές για την υγεία και την ευεξία μας. 

  • Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι κινητικών λειτουργιών: αδρές και λεπτές κινήσεις.
  • Οι αδρές κινητικές δεξιότητες περιλαμβάνουν μεγάλες κινήσεις του σώματος και των μεγάλων μυών. Βελτιώνονται αυτές οι δεξιότητες, όπως το μπουσούλισμα, το περπάτημα, το άλμα κι το ανεβοκατέβασμα των σκαλοπατιών.
  • Οι λεπτές κινητικές δεξιότητες, είναι μικρές, ευαίσθητες κινήσεις κυρίως των δακτύλων του χεριού, όπως η γραφή, το ανεβοκατέβασμα του φερμουάρ ή το κούμπωμα του πουκάμισου. Αυτές οι δεξιότητες απαιτούν συστηματική εξάσκηση και πολλές κινητικές ικανότητες, όπως είναι ο συντονισμός χεριού-ματιού που εμφανίζονται και στη δυσγραφία.
  • Υπάρχουν πολλές πολύπλοκες κινήσεις και στρατηγικές σχεδιασμού κινήσεων που υπεισέρχονται στην εκμάθηση κάθε δραστηριότητας, αλλά πρέπει να τις διδαχθούν για να κατακτηθούν.
Οι βασικοί τομείς στους οποίους παρεμβαίνει ο εργοθεραπευτής, είναι η αυτοφροντίδα, δηλαδή η προσωπική υγιεινή, η ένδυση, η υπόδηση, η προετοιμασία φαγητού, η σίτιση, η μετακίνηση και η κοινωνικοποίηση, όπως και η συμμετοχή σε δραστηριότητες που έχουν σκοπό τη διασκέδαση, τη χαλάρωση και την ευχαρίστηση.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
Όλα τα νέα
 
{{posts_title_gr}}
{{news_type_id}} {{post_area_texted_gr}} {{post_area_ktirio_gr}} {{comunidad_name_gr}} {{post_day_texted}} {{posts_datet.formatDate("dd/MM/yyyy")}} {{posts_datet.formatDate("H:mm")}}
Κέντρα Δυσλεξίας Παυλίδη | Videos | Media