Σύντομο ΒιογραφικόΕΦΕΥΡΕΤΗΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Fellow, Διεθνής Ακαδημία Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών

Επιστημονικός Διευθυντής των 36 ‘DYSLEXIA CENTERS – PAVLIDIS METHOD’

Καθηγητής > από 44 χρόνια σε τμήματα Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών και σε Ιατρικές Σχολές γνωστών Πανεπιστημίων της Αγγλίας, της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

Ο Εφευρέτης - Καθηγητής Γεώργιος Θ. Παυλίδης είναι Διεθνώς καταξιωμένη Αυθεντία στη Δυσλεξία, στη Διάσπαση Προσοχής και στην Οφθαλμοκίνηση. Επίσης είναι ο Εφευρέτης νέων τεχνολογιών και μεθόδων, παγκόσμιας αναγνώρισης και ακτινοβολίας.

• Νεότατος, μόλις 23 ετών ξεκίνησε την πανεπιστημιακή του σταδιοδρομία στο Μάντσεστερ της Αγγλίας.

30 ετών εξελέγη ομόφωνα Fellow, και 2 φορές ομόφωνα Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών.

• Έχει περισσότερες από 220 επιστημονικές δημοσιεύσεις, περιλαμβάνοντας 4 βιβλία στα Αγγλικά, που εκδόθηκαν από το γνωστό διεθνή εκδοτικό οίκο J. WILEY & SONS.

Είναι Αξιοσημείωτο ότι Περίπου 30% των δημοσιεύσεών του σε επιστημονικά περιοδικά ή σε Διεθνή Συνέδρια είναι Προσκεκλημένες - invited.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

• Η διεθνής επιστημονική καταξίωσή του και η αναγνώριση της διεθνούς επιστημονικής του προσφοράς, καθώς και το ποιός είναι ως άνθρωπος, ίσως αντανακλάται και στις πολυάριθμες τιμητικές διακρίσεις (διεθνείς και Ελληνικές), μερικές από τις οποίες αναφέρονται παρακάτω:

• Fellow, International Academy for Research in Learning Disabilities (Ομόφωνα).

• τ. Αντιπρόεδρος, International Academy for Research in Learning Disabilities (Ομόφωνα).

• WHO's WHO IN THE WORLD. Εγκυκλοπαίδεια Προσωπικοτήτων Παγκόσμιας Ακτινοβολίας.

• WHO's WHO in America. Εγκυκλοπαίδεια Προσωπικοτήτων Αμερικής.

• WHO'S WHO in the Frontiers of Science and Technology. Εγκυκλοπαίδεια Προσωπικοτήτων της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, κλπ.

Το 2004 του Απονεμήθηκε ο Ισόβιος Τιμητικός Τίτλος του Επίτιμου Fellow του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου, ως αναγνώριση της επιστημονικής του προσφοράς. Ίσως είναι ένας από τους ελάχιστους διαπρεπείς Έλληνες επιστήμονες που έλαβαν τέτοια τιμητική διάκριση από Αγγλικό πανεπιστήμιο.

Από 25 ετών Επιστημονικός Διευθυντής >15 μεγάλων Ερευνητικών Προγραμμάτων στην Αγγλία, Ελλάδα και ΗΠΑ.

Τόσο σημαντική θεωρείται η εφεύρεσή του, ώστε τα παγκόσμια σοβαρά ΜΜΕ (π.χ. BBC, Times, Sunday Times, Observer, Pravda, USA Today, Washington Post, Medical News, κλπ) αναφέρονται εκτενώς και με ντοκιμαντέρ στο Τεστ και στη Μέθοδό του.

Ιδρυτής και Διευθυντής Εργαστηρίων Δυσλεξίας και Οφθαλμοκίνησης σε γνωστά πανεπιστήμια της Αγγλίας, Ελλάδας και ΗΠΑ.

Τα ερευνητικά του άρθρα στο επιστημονικό πεδίο της οφθαλμοκίνησης και της δυσλεξίας θεωρούνται όχι απλώς πρωτοποριακά, αλλά και η αντίστοιχη ερευνητική του εργασία η οποία δημοσιεύθηκε το έτος 1981 στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό NEUROPSYCHOLOGIA, κατέχει την 1η θέση παγκοσμίως σε επιστημονικές αναφορές ερευνητικών εργασιών, μια διάκριση που ελάχιστοι έλληνες επιστήμονες ίσως να έχουν επιτύχει, εντός και εκτός Ελλάδας και ασχέτως επιστημονικής ειδικότητας.

Πρόεδρος 20 διεθνών επιστημονικών συνεδρίων.

Πρόεδρος όλων των Παγκοσμίων Συνεδρίων Δυσλεξίας, από το 1983 μέχρι σήμερα (Διεθνής Επιστημονική Αναγνώριση από τους κορυφαίους Συναδέλφους του).

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2006 ήταν ένας από τους ελάχιστους διαπρεπείς επιστήμονες που επελέγησαν από όλο τον κόσμο, από τις επιστημονικές επιτροπές του Λευκού Οίκου και της ΟΥΝΕΣΚΟ και προσκλήθηκε από την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ Κα. Λώρα Μπους, στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Αλφαβητισμού του ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ και της ΟΥΝΕΣΚΟ, για την πιθανή διεθνή εφαρμογή μέσω ΟΥΝΕΣΚΟ, του Βιολογικού Τεστ Παυλίδη.

Διεθνής Αναγνώριση με Ευρεσιτεχνίες (Πατέντες). To 1989 του απονεμήθηκαν διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας (patents), στις: ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Αγγλία. Αφορούν προηγμένη φωτο-ηλεκτρονική τεχνολογία αυτόματης καταγραφής και ανάλυσης οφθαλμοκινήσεων και τις εφαρμογές της στην έγκαιρη διάγνωση νευρολογικών, οφθαλμολογικών, νευρο-οφθαλμολογικών και ψυχο-εκπαιδευτικών προβλημάτων, όπως είναι η Σχιζοφρένεια, η Δυσλεξία και η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ). Αυτή η πλήρως αυτοματοποιημένη εφεύρεσή του θεωρείται τόσο προηγμένη διεθνώς, γι' αυτό και αποκτήθηκε από διακεκριμένους καθηγητές γνωστών πανεπιστημίων όπως των Πανεπιστημίων του Harvard, Boston, Penn State, Columbia των ΗΠΑ, Δανίας, Φιλανδίας, κλπ. Μέχρι πρόσφατα και για αρκετές δεκαετίες, ήταν το μοναδικό πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα καταγραφής και ιδίως ανάλυσης όλων των τύπων των οφθαλμοκινήσεων.

Εφηύρε το μοναδικό διεθνώς, ακριβές, βιολογικό, προγνωστικό από την Προσχολική Ηλικία και διαγνωστικό τεστ του για τη δυσλεξία και για τη διάσπαση προσοχής, διεθνώς γνωστό ως ‘ΤΕΣΤ ΠΑΥΛΙΔΗ - PAVLIDIS TEST’. Οι εφευρέσεις του που πρωτοέγιναν στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ της Αγγλίας, είναι Διεθνώς γνωστές από το 1978 και είναι αναγνωρισμένες με διεθνείς πατέντες από την Αμερική, Καναδά, Γαλλία και Αγγλία.

Η φωτο-ηλεκτρονική εφεύρεσή του είναι τόσο προηγμένη, που αποκτήθηκε από τα πλέον φημισμένα πανεπιστήμια, όπως το Harvard, Columbia, Penn State, Boston, της Δανίας, Φινλανδίας, κλπ.

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗ για την Αντιμετώπιση των Μαθησιακών Δυσκολιών, της Δυσλεξίας, της Αδεξιότητας, της Διάσπασης Προσοχής και της Παρορμητικότητας (ΔΕΠΥ) έχει ερευνηθεί εκτεταμένως από γνωστά Αγγλικά πανεπιστήμια και αποδείχθηκε ότι είναι 6 ως 8 φορές πιο Αποτελεσματική από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται στα Ελληνικά σχολεία.

Απόδειξη της παγκόσμιας αναγνώρισης και μοναδικότητας της εφεύρεσής του, αποτελεί το γεγονός ότι και από τις 5 ηπείρους και από 44 χώρες, φέρνουν τα παιδιά τους στην Ελλάδα για προβλήματα Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής για το βιολογικό ΤΕΣΤ & ΜΕΘΟΔΟ ΠΑΥΛΙΔΗ. Έρχονται ακόμη και από τις πλέον προηγμένες χώρες του κόσμου, π.χ. Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδά, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, Ιρλανδία, Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Ελβετία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Κίνα, κλπ..

Δίδαξε και Ίδρυσε πολλά επιτυχημένα Ανοιχτά Λαϊκά Πανεπιστήμια σε πολλούς Δήμους ανά την Ελλάδα, από τα Χανιά μέχρι την Πτολεμαΐδα και δήμους της Θεσσαλονίκης, πάντοτε Αφιλοκερδώς-ΔΩΡΕΑΝ.

Συχνά προσκαλείται και δίνει Διαλέξεις σε κατάμεστες αίθουσες διεθνώς και ανά την Ελλάδα και ως ο κύριος ομιλητής σε πολλά διεθνή και παγκόσμια συνέδρια καθώς και σε φημισμένα πανεπιστήμια, ακόμη και στο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου, στο Χάρβαρντ. Είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον του κοινού, ώστε οι αίθουσες των διαλέξεών του είναι πάντοτε κατάμεστες.

Είναι τόση μεγάλη η Διεθνής Αναγνώριση του επιστημονικού του έργου, που μολονότι είναι Ψυχολόγος, Προσκαλείται ως ο Κύριος-Guest Ομιλητής σε Παγκόσμια, Διεθνή, Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Συνέδρια ακόμη και Ιατρικά, όπως: Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νευροχειρουργικής, Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιολογίας, Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδοοφθαλμολογίας, Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδοχειρουργικής, Πανελλήνιο Συνέδριο Ειδικής Αγωγής, Συνέδριο Παιδιατρικής, Διεθνές Συνέδριο Αλφαβητισμού του ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ, Πανελλήνιο και Ευρωπαϊκό Συνέδριο BULLYING, Παγκόσμια Συνέδρια Δυσλεξίας, κλπ.

To 1985 του έγινε Δημόσια Τιμητική Διάκριση από τον Δήμο Πολίχνης. Η απόφαση ελήφθη παμψηφεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πολίχνης (ίσως μια από τις ελάχιστες παμψηφεί αποφάσεις). Απ’ όλες τις τιμητικές διακρίσεις, αυτή που πραγματικά ξεχωρίζει για τον κ. Καθηγητή, είναι η δημόσια τιμητική διάκριση που του απονεμήθηκε από τους ανθρώπους που τον γνωρίζουν από μικρό παιδί, από τους συνδημότες του, τους Πολιχνιώτες. Αυτοί με τους οποίους ήταν συμμαθητές, παίζανε μαζί και τώρα είναι γείτονες. Δηλαδή, όλοι αυτοί που διαχρονικά τον γνωρίζουν πολύ καλά, τίμησαν τον φίλο τους, τον άνθρωπο Παυλίδη εξίσου ή και περισσότερο από τον επιστήμονα.

Οι πάντοτε ομόφωνες βραβεύσεις και εκλογές του, αποδεικνύουν τόσο την διεθνή, καθολική αναγνώριση της Επιστημονικής του προσφοράς, όσο και του ήθους του.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
Όλα τα νέα
 
{{posts_title_gr}}
{{news_type_id}} {{post_area_texted_gr}} {{post_area_ktirio_gr}} {{comunidad_name_gr}} {{post_day_texted}} {{posts_datet.formatDate("dd/MM/yyyy")}} {{posts_datet.formatDate("H:mm")}}
Κέντρα Δυσλεξίας Παυλίδη | Videos | Media